Headerbild

Kanotsällskapet Ägir

för kajakpaddlare i Uppsalaregionen

Tävlingar

Gissa din sluttid, differenspaddling och besättningslopp

Alla deltar med samma chanser oavsett ålder, snabbhet och paddelvana eller typ av kanot. Aktiviteten är öppet för alla Ägirare. Grillad korv med bröd kommer att serveras efteråt.

Tre olika grenar vid tre olika tillfällen: Gissa din tid, Differenspaddling och K2/K4 besättningspaddling - med slumpade besättningar.

För alla tre grenar sker starten utanför Ägirs brygga, sedan rundar man de två prickarna/pinnarna vid åmynningen och paddlra tillbaka till bryggan. Total sträcka är ca 3,8 km (ett varv är ca 1,9 km)

För yngre paddlare och de som inte är så vana paddlare, så har vi en kortare bana.

De yngre paddlarna kommer få någon form av pris för sitt deltagande. Vi kommer att ha vår följebåt på vattnet och flytväst är ett krav.

Samling sker kl 18 och då skall man vara ombytt och redo. Det behövs ingen anmälan och allt är gratis.

Gissa din sluttid

Innan start uppskattar du hur lång tid du behöver för att genomföra loppet. Den som har minst tidsdifferens mellan sin uppskattning och tävlingstid vinner. 

Differenspaddling - två varv

Du paddlar två varv och försöker göra det på så lika tid som möjligt. Den som har minst tidskillnad mellan varven vinner. Givetvis finns också tiderna tillgängliga för att se vem som åkte snabbast.

K4/K2 besättningslopp

Vi slumpar besättningarna för att få jämnstarka lag och tar fram klubbens K4/K2 och racar mot varandra.

Klubbmästerskap

Valfri kajak, men vi ser gärna 520cm-lådor. Om du inte har egen kajak, lånar klubben ut grönvita, först till kvarn. Vid kraftig sjö startar vi i Fyrisån. Ägir bjuder på förtäring, grillat om det inte regnar!

Sträckor

K1 200/500/1000. K2 om det finns önskemål om det.

Distanslopp 4 km (runt prickarna)