Headerbild

Kanotsällskapet Ägir

för kajakpaddlare i Uppsalaregionen

Nu finns nya kajakplatser! (uppdat 7 dec)

2011-10-10 i Allmänt

Ägir kommer att få nya kajakplatser i år tack vare en nybyggnation i samarbete med FNK/Uppsala kommun!

Uppdatering 7 december

 

Äntligen har arbetet med det nya kanothuset nere vid Ekolns strand nått sitt mål; vi har nu nya, fina, lediga platser för kajaker!
Arbetet har tyvärr dragits med en del förseningar, men nu tänker vi utnyttja att vintern ännu inte tagit ett fast grepp utan tänker ha öppet för nya kajaker och
nya medlemmar att komma till oss!
Vi kommer ha folk på plats för denna "smygöppning" av kanothuset
lördag 10/12 kl 12-14, samt
tisdag 13/12 kl 18-20
Vi hoppas att så många som möjligt har möjlighet att komma dit och få sina kajaker vinterförvarade. Vi bjuder på kaffe och svarar gärna på allsköns frågor!

 

Uppdatering 10 november

 

Nu. Huset är i princip klart, kvar är att fixa så att kanoterna får lite mysigare och skönare än rena träreglar att ligga på - snart är det inflyttning!

Vi har haft tur (?) med en blid vinter och många är vi som fortsatt att paddla med gott humör långt in på vad som normalt är istid och vargavinter, men snart får kanoterna vila för säsongen och var bättre än i en ny kanotlada... Styrelsen har möte inom kort och kommer sedan gå ut med information här och per mejl om inflyttning - vår initiala gissning på vecka 46 kommer inte passeras med mer än en kanotlängd, vilket vid ett bygge som detta får betraktas som klart godkänt.

 

Men som sagt, mer information kommer alldeles snart. Det är nära nu!

 

Uppdatering 10 oktober

 

Nu har huset börjat ta form på riktigt! Vi har ännu inte alla planer klara för oss, men nu är det så nära att vi inom kort kommer kontakta alla intressenter för närmare information!

 

Bygget_20111009

 

(Så här såg det ut för bara några veckor sedan!)

Bygget börjar

 

 

Bygget har inletts något försenat mot våra ursprungsuppgifter och vi ser nu att nuvarande beräkning är att vecka 46 kan vara ett möjligt slutdatum. Detta är alltså mitten av november. Tyvärr är detta lite sent för att vara paddlingsmässigt utom för de mest hugade men då vi inte rår över själva byggnationen kan vi bara hoppas att det blir väldigt bra och att inget hindrar eller försvårar arbetet framöver!

 

Under många år har Ägir haft fullt i "kajakladan" och vi har varit tvingade att avböja fler medlemmar. Detta har varit i stark kontrast till att kanotsporten för både träning och upplevelse fullkomligt exploderat.

 

Nu är det äntligen dags att göra något åt saken! I samarbete med Fritids- och naturkontoret vid Uppsala kommun kommer Kanotsällskapet Ägir att utöka sina kajakplatser!

 

En ny byggnad kommer uppföras vid Villa Fristaden enkom för kajaker. Modellen blir slot-in (inskjutningsplatser) och vi hoppas kunna ha byggstart under sensommaren/tidig höst 2011 och inflyttning av de första kajakerna redan i år!

 

För att underlätta för alla intressenter har vi beslutat att införa en intresselista. Denna lista, givetvis ej bindande i detta skede, anmäler man sig till genom att mejla till kontakt@ksagir.se.

Ange vilken typ av kajak det gäller (ange gärna ungefärliga mått) och vilken kontaktinformation du har (e-post/telefon). Märk e-posten med ärenderaden "KANOTPLATS".

Vi betar sedan av listan i kronologisk ordning när vi har platserna på gång.

OBS! Vi kommer inte skicka svar på era mejl förrän vi vet mer om när platserna kommer finnas färdigställda!

 

Att ha kanotplats hos oss förutsätter medlemskap. Exakt kostnad för platserna är under utredning men vi räknar med cirka 700 kronor. För en helt ny medlem blir totalkostnaden ca 1,000kr per år för medlemskap och kanotplats. Medlemskap ger även andra möjligheter vid klubben för t ex gemensamma paddlingar etc. Vi vill också att alla medlemmar i klubben medverkar vid minst en av två städdagar per år.

 

Vänligen observera att vi ej kan ta emot de allra största kajakerna (ex vis kanotseglare) eller canadensare av "rekreationsmodell".

 

Klubben har beräknat att nybyggnationen vars kostnad hamnar på hyresavin kommer att vara självbärande inom något år och ska inte behöva påverka klubbens ekonomi i övrigt.

 

Med detta nya hus på plats hoppas vi att intresset för paddling kommer att öka än mer i Uppsala med omnejd!

 

Välkommen med kajak till Ägir! :)