Headerbild

Kanotsällskapet Ägir

för kajakpaddlare i Uppsalaregionen

Fina resultat i Finspång

2012-05-21 i Tävlingsnyheter

Ägirs duktiga juniorer Emil Nyholm och Emil Winberg gjorde bra ifrån sig i Finspångspaddeln och fick med sig landslagsplatser.

I helgen avgjordes Finspångspaddeln i kanotmaraton över 24km. Tävlingen är en kvalificeringstävling till landslaget i maraton. Emil Nyholm och Emil Winberg åkte dit med en klar målsättning - att ta varsin plats i landslaget.

Emil Nyholm i Finspångspaddeln

 

De båda höll för förväntningarna, och Emil Nyholm gjorde ett starkt lopp och var först över mållinjen. Emil Winberg ville inte vara sämre utan visade klass när han spurtade ner Martin Natell från Ängelholm och tog en säker andra plats.

Emil Winberg i Finspångspaddeln

Efter tävlingarna stod det klart att Ägirduon får representera Sverige i både Nordiska mästerskapen och i världscupen. De kommer dessutom att få paddla ihop i K2 vilket är extra spännande då de paddlat ihop sedan barnsben. De båda började på Ägirs paddelskola 2005 och nu, sju år senare, får de äran att tillsammans paddla i svenska landslagsfärger. Det var nog inget de räknade med när de tog sina första paddeltag nere vid Ekoln.