Headerbild

Kanotsällskapet Ägir

för kajakpaddlare i Uppsalaregionen

Vintern är här

2013-12-02 i Allmänt

Vintern är här med sin is, sitt mörker och sin kyla. Men det ger också oss chansen att samla kraft, träna och smida planer inför kommande paddelsäsong!

När ljuset börjar försvinna redan på eftermiddagen och isen - om än bräcklig - lagt sig över nejden är det inte så konstigt om man som kanotist och paddelfanatiker suckar och vill gå i ide tills vårsolen spricker upp och det är dags att ge sig ut igen.

 

Men det finns också fördelar med den mörka säsongen. Nära och kära som försummats av paddelivern kan få chansen att umgås. De där musklerna som man borde haft, har tappat eller aldrig haft, kan man bygga upp genom styrketräning, cardio, klättring, simning och tusen andra sporter och aktiviteter som går bättre att utföra i lyxen av "inomhus". Paddeln som fått lite skavanker kan man putsa i lugn och ro, reporna på kanoten kan man passa på att fylla igen.

 

Man kan även sitta i stearinljusets sken och planera kommande paddelutflykter - kanske det är dags för det där blåa bandet...

 

Har man tur kanske även tomten visar sig vara paddeltokig? :) Inget kan lysa upp vintermörkret så bra som rätt klappar - kolla på länkarna i arkivet för tips om sidor med lite bra tips på grejjer i alla möjliga prisklasser.

 

Av naturliga skäl är det inte så mycket paddelnytt på hemsidan under tiden, så passa på att gå med i vår Facebook-grupp (se länken i menyn ovan) och ge dig hän i diskussionerna. Kanske träffar du en ny kanotkompis...

 

Glöm inte heller bort att ta några timmar ledigt från julstök och tjocka släkten och kom ner på Ägirs traditionella annandagsfika (klockan 12 - 15)!