Headerbild

Kanotsällskapet Ägir

för kajakpaddlare i Uppsalaregionen

Rocksjöregattan 2013

2013-12-08 i Tävlingsnyheter

Besättningsregatta och kanotfest i Rocksjön!

Besättningsregatta i Rocksjön Jönköping

 

 

För första gången anordnades i år en särskild besättningsregatta där besättningar från de olika regionerna tävlade mot varandra i K2 och K4a. Det blev en mycket lyckad tillställning, en riktig kanotfest. Rocksjön visade sig från sin bästa sida med strålande sol och svaga vindar. Ägir ingick i Storstockholms lag som anfördes av Conny Edholm.

 

Flera av Ägirs kanotister fick tävla med andra ifrån Storstockholm vilket gav bra utdelning tex så blev  Andrea Möller etta i D16 K4 200 m. Anton Holmberg ingick i den K4 besättningen i H16 klassen som km etta på såväl 200m som 500 m. I klassen H22 paddlade Emil N och Emil W in på en andra plats i K4 1000 m. De gjorde också ett starkt lopp i K2 200 m och kom trea tätt efter tvåan. Anton Holmberg kom tvåa i H16 K2 200 m tillsammans med Lucas Ahlin Hamberg. Johan Maier och Axel Boivie hamnade på en femte plats i samma lopp bara några hundradelar efter trean. I K4 mix kom Andrea Möller tvåa på 500 m, likaså i K2 mix över 2500 m, som hon paddlade tillsammans med Oskar Holm.  

 

Denna fantastiska helg blev inte sämre av att Storstockholm blev det vinnande laget. Förhoppningsvis blir besättningsregattan ett återkommande event. Det var en mycket fin stämning på tävlingsplatsen och det gavs rika tillfällen för umgänge mellan klubbarna. Conny ska ha en stor eloge för sitt goda ledarskap. Vi i Stockholmslaget var inkvarterade på Jönköpings folkhögskola, belägen på sluttningen ovanför staden och med utsikt över Vättern. Nästa år kommer SM att gå i Jönköping och flera av oss blev så betagna av det vackra läget att vi genast reserverade rum för SM veckan.