Headerbild

Kanotsällskapet Ägir

för kajakpaddlare i Uppsalaregionen

Kanotskolan och coronaviruset

2020-04-19 i Kanotskolan

En kort uppdatering kring hur vi ledare för Kanotskolan ser på coronaläget, och hur vi arbetar vidare för att kunna genomföra säkra läger.

Hej bäste förälder!

Utgående från dagens läge och Folkhälsomyndighetens rekommendationer, kommer vi genomföra lägren men med ett antal förändringar för att lägret ska vara en trygg plats för såväl ledare som barn och föräldrar. Då skolor håller öppet ser vi inte någon anledning till varför lägren inte ska fortskrida, då utomhusaktiviteter fortfarande uppmuntras. Förändras läget drastiskt tar vi givetvis åtgärder i enlighet med omständigheterna.
Lägret kommer att hållas utomhus i största möjliga utsträckning, och samtliga ytor skall desinficeras ordentligt och regelbundet. Vi kommer att vara noggranna med att hålla avstånd inom grupper och undvika onödig närkontakt. Vi ser luncherna som ett kritiskt moment i smitt-undvikandet, och vi kommer anstränga oss för att detta ska ske säkert. Samtidigt kommer vi sänka antalet platser på lägren för att undvika trängsel. I all försiktighet vill vi såklart också bibehålla den lägeranda vi har på Kanotskolan som gör vårt läger så roligt, och vi kommer fortsätta att leka våra påhittiga lekar och vara ute och paddla i allra största mån. På vattnet är faktiskt det säkraste stället att vara på!
Med allt detta sagt förstår vi att skicka sina barn till ett läger kan vara orosamt. Vi vill försäkra er om att vi tar situationen på största allvar och gör vårt bästa för att genomföra ett säkert läger som är lika roligt och lärorikt som vanligt. Vi ber däremot barn som befinner sig i en riskgrupp att inte delta på lägret, samt barn som uppvisar sjukdomssymptom att stanna hemma, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Har man anmält sig och vill avboka sin plats går det bra, och görs enklast genom att skicka ett mail till

kanotskolan@ksagir.se

. För andra frågor kan ni såklart också skriva hit.
Ta hand om er, så ses vi i sommar!